Hollóházi porcelán webáruház folyamatos akciókkal. Étkészletek, Vázák és egyéb díszművek.

Gyors kiszállítás törésgaranciával. Eredeti, első osztályú Hollóházi porcelán termékek

Termékkategóriák:

HOLLÓHÁZI PORCELÁN TERMÉKEK:

Étkészlet

12 személyes étkészlet

Étkészlet elemek

Tányérgarnitúra

Mokka készlet

Teás készlet

Szendvicskészlet

Süteményes készlet

Cappucino készlet

Tete készletek

Tea, Mokka,Cappucucino készlet elemek

Gulyás készlet

Mikrozható, rendszeres használatra szánt porcelán

ÚJ termékek, Minerva

Magnólia( vendéglátóipar részére)

Levescsésze, alj

Csemegés készlet

Kompótos készlet

Salátás készlet

Szász Endre kollekció

Kináló

Pannónia szett

Pálinkás szett

Bonbonier

Váza

Kaspók

Söröskorsó

Gyertyatartó

Falióra

Asztali, álló óra

Csengők

Bögre

Falitál

Jurcsák kollekció

Faragó Miklós kollekció

Vészabó Noémi kollekció

Figura

Lámpa

Hamutál

Hagyományos díszmű

Hollóházi ékszer

MÁS PORCELÁNGYÁRAK TERMÉKEI:

ékszer

Zsolnay

Karácsonyi hangulat

Herendi

Egyéb porcelán különlegességek

Kegytárgyak/ Urnák

Megosztás

Facebook akciók:

Borgun - Online bankkártyás fizetés

A Hollóházi Porcelán Manufaktúra Zrt. alkotói

 

A Hollóházi Porcelángyár termékfejlesztési munkájában a "porcelánkorszak" kezdeteitől fontos szerepet játszanak az iparművészek, akik a termékek használati funkcióját, a sorozatgyártás műszaki-technológiai követelményeit és az esztétikai igényességet összehangolva, igazi alkotó tevékenységet végeznek.

Formatervezők és dekortervezők

Bakó Hetey Rozália
A Hollóházi Porcelángyár nagy tapasztalatú iparművésze, aki erdélyi gyökerekből származik. Formailag és technikailag egyaránt lélegzetelállítóan érdekes figuráival kezdte porcelánpályafutását. Az egyik legsikeresebb alkotása a Magnólia termékcsalád.

Duray Lilla
Az Iparművészeti Főiskolán folytatott tanulmányait követően sikeres művészi pályafutásának jelentős részét Hollóházán, a porcelánanyaggal és -gyártással testközelben töltötte. Alkotásaiban a visszafogott modernség, a funkció és a szépség összhangja jelenik meg. BNV nagydíjas alkotásai, a Laura mokkakészlet és a Princess mokkakészlet.

Bükki Béla
madar1946-ban született Kalocsán. 1970, az Iparművészeti Főiskola befejezése óta Hollóházán él és alkot, jelenleg a gyár művészeti vezetője. Gazdag tapasztalatai és ragyogó szakmai érzéke révén észrevehetetlen kompromisszumokban oldódnak fel a művészi elképzelései és a nagyüzemi termelés konfliktusai. Legsikeresebb alkotásai Apolló, Klasszikus díszművek, Pannónia termékcslád Centenáriumi kollekció. Az Apolló és a Centenáriumi kollekció BNV nagydíjas és Magyar Termék nagydíjas termék.

Faragó Annamária
Évek óta "együtt dolgozik Hollóházával". Alapképzettségét az Iparművészeti Főiskolán szerezte, a Siklósi Művésztelep gyakori résztvevőjeként, az ottani alkotólégkör is gazdagítja tehetségét. BNV nagydíjas alkotása Duray Lillával közösen, a Laura mokkakészlet.

Faragó Miklós
Faragó Miklós 1947 márciusában született Mátészalkán. Meghódítva a világot művészetének szépségével, visszatért szülőföldjére. Itt találkozott először ezzel az ősi költőien elegáns anyaggal, a porcelánnal. És megtörtént a csoda, megszületett a "Négy évszak", (BNV Nagydíjas termék) melyet még további reprezentatív alkotások követtek, együtt alkotva a Faragó kollekciót. New York és Montreál után Kaliforniában telepedett le, ahol Santa Monicán rendezett be műtermet 1971-től. Ez idő alatt Észak amerikán kívül Európa legjelentősebb városaiban, valamint Izraelben, Ausztráliában és Japánban állították ki a képeit.

Gulyás Katalin
Gulyás Katalin 1945-ben született Budapesten. 1962-ben elvégezte a herendi porcelánfestő és formatervező szakiskolát. Tagja volt a Magyar Népköztársaság Művészeti Alapjának, majd 1985-től a Magyar Képző és Iparművészek Szövetségének. 1989-1991-ig a Magyar Iparművészeti Főiskola Mesterképző Intézetében mesteroktató. Ösztöndíjat kapott a Brüsszeli kiállításhoz, Majd minisztériumi ösztöndíjat a Római Magyar Akadémiára. 1995-ben munkáját Ferenczy Noémi díjjal ismerték el. Rendkívül sokoldalú művész. Neves textiltervező, aki 1987-ben találkozott a Hollóházi Porcelánnal. Ekkor indult az első Hollóházi Alkotótábor, ahol Gulyás Kati pályázott és részvételt nyert. Programja a legmerészebb volt, textilmintát transzponált porcelánra. Kezdetben dekorokat tervezett. Saját textilmintáit vitte át speciális matricákkal a mások által tervezett porcelánokra. Később saját formákat kezdett tervezni és ezeket dekorálta. Ezek az új edények valamennyien az alapvető geometrikus térformákra épülnek. 1995 óta áll szerződéses viszonyban a Hollóházi Porcelán Rt.-vel. Egyszerű, finom vonalvezetésű, különlegesen dekorált porcelán edény és díszművei üde színfoltot jelentenek a Hollóházi Porcelán választékában. 2000-ben a művésznő munkáját Ferenczy Noémi díjjal ismerték el. Az általa tervezett Aurum mokkakészlet a Nívódíj Pályázaton okleveles lett.

Szász Endre
Erdélyben született festőművész, aki többéves amerikai sikerek után a hetvenes-nyolcvanas években hosszú időn keresztül élt és alkotott Hollóházán, a porcelánformákban és -dekorokban különlegesen egyedi stílust létrehozva. Szász Endre kollekció. A 2002-ben kifejlesztett "Arcok" kollekció elnyerte a BNV Nagydíjat és a Magyar Termék Nagydíjat is. Szász Endre így nyilatkozott a művészetről: "Értelmetlen dolognak tartom, hogy a művész hozzá nem férhető, meg nem érthető alkotásokra törekedjen a modernség, újszerűség ürügye alatt. A műalkotások lényege az állandóság. A természet olyan alaptörvényei a témái minden képnek, amik már akkor is voltak, amikor az ember még nem volt, és lesznek akkor is, amikor már rég nem lesz ember..."

Torma Istvánné
A nyolcvanas évekig a Hollóházi Porcelángyár iparművészeként, a Pannónia edény- és diszműcsalád megalkotásával a XVIII. századi barokk porcelánművészet gyökereihez visszanyúlva hozott létre korszerű, s azóta is rendkívül népszerű termékcsaládot. Pannónia kollekció, Barokk díszművek.

Volák Judit
Kiskőrösön született. 1987-ben szerzett diplomát az Iparművészeti Főiskolán. Hosszú időn keresztül a Hollóházi Porcelángyár tervezőjeként dolgozott, jelenleg is rendszeres kapcsolatban áll a gyárral, illetve a magyar porcelánnal. Finom megoldások és igényesség jellemzik munkáit. A BNV nagydíja és Magyar Termék nagydíjas Apolló kollekciót, Bükki Bélával közösen tervezték.

Dekortervezőink

Faragó Miklós: Laura mokkakészlet
Gulyás Katalin Apolló
Jakabné Seregély Mária: Klasszikus díszművek
Jurcsák László: Laura mokkakészlet
Ozoráné Pelényi Mária: Pannónia kollekció, Apolló, Laura mokkakészlet, Klasszikus díszművek
Sikorszki Zoltán: Apolló, Pannónia, Centenáriumi kollekció
Torma Istvánné: Pannónia kollekció
Torma Mária: Klasszikus díszművek
Vida Judit: Apolló

vissza