Telefon:06-30/7300-927
E-mail:hollohazimanufaktura@gmail.com
Pinterest

Termékkategóriák

Termékkategóriák:

HOLLÓHÁZI PORCELÁN TERMÉKEK:

Étkészlet

12 személyes étkészlet

Étkészlet elemek

Tányérgarnitúra

Mokka készlet

Teás készlet

Szendvicskészlet

Süteményes készlet

Cappucino készlet

Tete készletek

Tea, Mokka,Cappucucino készlet elemek

Gulyás készlet

Mikrozható, rendszeres használatra szánt porcelán

ÚJ termékek, Minerva

Magnólia( vendéglátóipar részére)

Levescsésze, alj

Csemegés készlet

Kompótos készlet

Salátás készlet

Szász Endre kollekció

Kináló

Pannónia szett

Pálinkás szett

Bonbonier

Váza

Kaspók

Söröskorsó

Gyertyatartó

Falióra

Asztali, álló óra

Csengők

Bögre

Falitál

Jurcsák kollekció

Faragó Miklós kollekció

Vészabó Noémi kollekció

Figura

Lámpa

Hamutál

Hagyományos díszmű

Hollóházi ékszer

MÁS PORCELÁNGYÁRAK TERMÉKEI:

ékszer

Zsolnay

Karácsonyi hangulat

Herendi

Egyéb porcelán különlegességek

Kegytárgyak/ Urnák

  • akció
  • Szász Endre akció
  • urna
  • Hollóháza

Elismerések

 

Magyar Termék Nagydíj,
BNV Nagydíjas Termékek,
Valóban Speciális Minőségi Porcelán

Magyar Termék Nagydíj®

Mérce és útmutató a Magyar Termék Nagydíj, hiszen ezek a pályázatok és előállítóik a kiváló minőségen kívül a magyar munkát és alkotó erőt tekintik legfőbb kincsnek és emelik méltó helyre. A kitüntetéssel olyan árukat, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket díjaznak, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

„Azokból a kövekből, melyek utunkba gördülnek, kis ügyességgel lépcsőt építhetünk.”                               

A 2013-as Magyar Termék Nagydíj®-jal kitüntetett Hermész Kollekció Levendula Dekorral

A Hermész kollekció Levendula dekorja, üdítő újdonságként emelkedik ki a Hollóházi Porcelán hagyományos termékválasztékából. Szakítva a megszokott barokk stílusvonallal, egy ízléses, modern, lendületes, fiatalos, termékcsoport jött létre.

Ugyanakkor a Hollóházi Hungarikum Kft fontos céljának tekinti, hogy az általa tervezett és forgalmazott tárgyak ne csak funkcionálisan elégítsék ki a vásárlók igényeit, de esztétikai szempontból is élményt nyújtson a használatuk, amit ezen készletek esetében is igyekeztünk megvalósítani.

 

A 2013-as Magyar Termék Nagydíj®-jal kitüntetett Szivárvány Porcelán Ékszerkollekció

A Hollóházi Porcelán termékpalettáján és a divatékszerek területén is új színfolt, a porcelán ékszerek termékköre.  Kihasználva a porcelán kortalan eleganciáját, és a dekorációs lehetőségek szinte végtelen tárházát, olyan termékcsoport született, amely a stílusos nők tökéletes kiegészítője lehet akár hétköznapokon akár ünnepek alkalmával. Ékszerkollekciónk átmenetet képez az olcsó divatékszerek, és az extra designer darabok között.

Ékszereink forma és dekorvilágát úgy alakítjuk, hogy minden korosztály találjon számára megfelelő, vonzó terméket, bár a fő célcsoport a 25-50 éves nők. Egyrészt, tartalmaz már meglepően kedvező áron elérhető ékszer kollekciókat, matricás kivitelben, de a fő hangsúlyt az exkluzív, kézzel festett szettekre helyezzük.

BNV Nagydíjas Termékek

A Hungexpo Vásár és Reklám Rt. minden évben meghirdeti a BNV Nagydíj pályázatot, a Budapesti Nemzetközi Vásáron bemutatásra kerülő, kiemelkedő tulajdonságú, újdonságot jelentő termékekre. A Hollóházi Hungarikum Nonprofit Kft. eddig öt alkalommal nyerte el a BNV Nagydíjat.

107. BNV (2003) Nagydíjával kitüntetett “Centenáriumi díszmű-család”

A “hagyomány és megújulás” jegyében

A centenáriumi termékcsalád, a hagyományos formákhoz és díszítésekhez való visszatérés jegyében született meg felhasználva a Hollóházán, a XIX.-XX. század fordulóján készült, sajátosan magyar díszítésű múzeumi tárgyakat, mint előképeket. Ebből kiindulva álmodta meg, Bükki Béla művészeti vezető és alkotó kollektívája azt a díszmű-kollekciót, amelynek kiviteli és tervezési minősége a legmagasabb igényeket is kielégíti, és amelyek funkcionalitása alkalmazkodik a XXI. század igényeihez. A termékek többféle dekorváltozatban is készülnek. Arany és platina dekoráció, nagy, csillogó, fehér felületekkel. A klasszikusnak nevezhető kobaltkék és arany dekoráció, valamint az úrihímzésre emlékeztető színes virágmotívumok.

A kollekció elemei

Díszkancsó: formailag régi hagyományokat követ, több múzeumi tárgy is elődjének tekinthető. Használati edényként, díszként, vagy egyfajta edény alakú szoborként is szolgálhat. A kollekció formailag meghatározó darabja, értelmezhető vezértermékként is.

Ovál virágtartó: sajátos alakú, manapság nemigen vásárolható termék, élő, vagy szárazvirág kompozíciók számára. Kandallódíszként és könyvtámaszként egyaránt szolgálhat.

Serleg: kivételes dísztárgy, mely rangos események díjaként (“trófea”) is kiválóan funkcionálhat.

Kerek kaspók: ezen termékekkel az élő növényeket, virágokat szerető, igényes vevőkört kívánjuk kiszolgálni.

Vázasor: a díszkancsó áttört díszítőelemének felhasználásával a kollekcióhoz illő, vágott virág tárolására szolgáló vázák.

Dísztál

A 106. BNV (2002) Nagydíjával kitüntetett Szász Endre “Arcok” kollekció

Szász Endre világhírű festőművész és a Hollóházi Porcelán Rt.együttműködése már több évtizedes múltra tekint vissza. Ezen együttműködés eredményeként születtek meg, s arattak méltán sikert a hazai igényes közönség körében a jellegzetes “Szász-grafikás” fehér-fekete-arany díszítésű termékek, melyek a világ porcelánművészetében is sajátos színfoltot képviselnek.
Szász Endre nem csak grafikáiról, hanem jellegzetes forma- és színvilágú festményeiről is híres. Ezt fel- és elismerve a Hollóházi Porcelán Rt. a művész közreműködésével kifejlesztett egy új kollekciót, melynek díszítésére Szász Endre 4 eredeti festményének – a “Lovag”, az “Üzenet”, a “Flóra” és a “Virág” címűek – nemes porcelánon megjelenő, csúcstechnológiát képviselő reprodukcióit alkalmazta.

102. BNV (1998.) Nagydíjával kitüntetett “Négy Évszak” díszműkollekció

Vivaldi zenéje ihlette porcelán.

Az új dísztárgyak alkotásában Hollóházán a porcelán korszak kezdeteitől iparművészek és más művészeti ágak alkotói vesznek részt. A most BNV Nagydíjjal kitüntetett “Négy Évszak” kollekció Faragó Miklós, Liechtensteinben élő, magyar származású, amerikai állampolgárságú festőművész és a gyár iparművészeinek együttműködéséből jött létre. A különleges Porcelán dísztárgy kollekció. A festőt Vivaldi zenéje ihlette, és Ő az évszakok szépségét kedves női arcokba álmodta. A festményeket a technika hollóházi mesterei dolgozták fel a porcelán örök anyagára. A kidolgozásban egy németországi matricagyártó cég is közreműködött. A kollekciót két színváltozatban (fehér, illetve kobaltkék) állítják elő.

A 101. BNV (1997.) Nagydíjával kitüntetett V.S.Q.P. termékcsalád

Valóban Speciális Minőségi Porcelán

Ezzel az elnevezéssel a Hollóházi Porcelángyárral együtt dolgozó iparművészek speciális alkotásainak kivitelezésére egy elkülönült műhely jött létre a gyárban. Magas felkészültségű szakemberekből állitották össze ezt a csoportot, akik néhány darabos szériákban olyan exkluzív iparművészeti alkotásokat állítanak elő, amelyek esztétikai értéküknél fogva és gyártásuk bonyolultsága miatt a sorozatgyártásnál finomabb körülményeket, az átlagosnál nagyobb szakértelmet és figyelmet kívánnak.

Ezzel az új szervezettel a gyár határozott célja azoknak a termékeknek a gyártásba vétele, amelyeket a gyár negyedévente összeülő Művészeti Zsűrije esztétikailag, műszakilag és technológiailag értékesnek talál, a szokásos nagy sorozatokon alapuló körülmények között azonban nem mutatkozik gazdaságosnak a gyártása.

A Termékcsalád jelenleg Hollóházi Exkluzív néven található termékkínálatunkban, új elemekkel is kibővítve.

Laura

A szecesszió korát idéző, az első pillantásra szokatlannak tetsző vonalak, amelyek a formaterv és a változatos dekorációk harmonikus összhangjával a finom kávé íz- és illat-élményét a szemet is gyönyörködtető látvánnyal teszik tökéletessé. A kávéskészlethez süteményes készlet és dísztárgyak is tartoznak.

Az alkotó, Faragó Annamária évek óta együtt dolgozik Hollóházával. Alapképzettségét az Iparművészeti Főiskolán szerezte, a Siklósi Művésztelep gyakori résztvevőjeként az ottani alkotó légkör is gazdagítja tehetségét.

Princess

A műalkotás tökéletessége és a kivitelező mesterek különleges szakmai tudása magas rangú kávéskészletet hozott létre. Hercegnőt porcelánból, “aki” finoman légies, törékenyen karcsú, a tisztaság sugárzik belőle, kacérkodás nélkül vonz magához. Boldoggá tesz az érintése…

Az alkotó, Duray Lilla az Iparművészeti Főiskolán folytatott tanulmányait követően sikeres művészi pályafutásának jelentős részét Hollóházán, a porcelán anyaggal és gyártással testközelben töltötte. Alkotásaiban a visszafogott modernség, a funkció és a szépség összhangja jelenik meg.

Dorottya

Teáskészlet háromszögben bemutatva – kissé extravagáns, mégis praktikus. A geometriai szabályosság és a porcelán érzékeny finomsága hangulatosan ötvöződik minden darabjában. Abban is különleges, hogy a szokásos darabokból álló teáskészletet, tálcával kínálja.

Az alkotó, Gulyás Katalin a porcelán szakmával Herenden és Hollóházán ismerkedett, de az iparművészeti tevékenység más területein is (foto, textil) figyelemreméltó tehetséget árul el. Porcelán alkotásai meghökkentően eredetiek.

100. BNV (1996.) Nagydíjával kitüntetett Apollo edénycsalád

A porcelán edényválasztékot Hollóháza 1996. nyarán egy új formával bővitette.

Hollóházi porcelánAz Apolló készlet létrehozásának gondolata 1993-ból származik, amikor a gyár az intenzív export-piaci előretörést tűzte ki céljául. Az első darabok még abban az évben elkészültek. Szerencsés módon 1994-95-ben mind belföldön, mind exportban sikeresen folytatódott, a korábbról ismert Pannónia, Andrea és Magnólia készletek eladása, így az új készlet fejlesztésének ütemét nem a piacmeghódítás sürgetése, hanem a létrejövő új alkotás gondos kiérlelése, az esztétikai és funkcionális részletek aprólékos és igényes kidolgozása határozta meg.

Volák Judit és Bükki Béla iparművészek formatervezői munkája eredményeként jött létre az Apolló edénycsalád, amelyben minden részlet a klasszikus ívek és vonalak harmóniáját sugározza, mégis modern összhatást keltve.

A felület finom ornamentikája által a dekorálatlan hófehér készlet sem tűnik díszítetlennek. A változatos dekorációk, amelyeketOzoráné Pelényi Mária, Gulyás Katalin, Sikorszki Zoltán, Volák Judit terveztek és dolgoztak fel a készletekre, minden környezet számára ideálisan illeszkedő termékeket kínálnak, s gazdag teret adnak az asztalterítés művészeinek, legyenek azok előkelő fogadások főrendezői, vagy háziasszonyok.

A teljes edénycsalád jelenleg étkészletből, teás- és mokkás készletekből áll.

Apolló a görög mitológiában a fény és világosság istene. Hollóházi porcelánban egy új hangulat, könnyedség és elegancia, a mindennapokra és az ünnepekre.

vissza

Megosztás

Amiért minket érdemes választani:

Kapcsolat

Telefon:  06-30/7300-927

E-mail: thermalinvest1@gmail.com

Web: https://www.porcelanplaza.hu/

Kérdezzen minket!

Nyitva tartás: H-P (hétköznap): 8:30 - 17h
Szo: zárva (telefonon elérhetőek vagyunk hétvégén is

Adószám: 13114608-2-10

Cégj. sz.: 10-09-039703

Belföldi Bankszámlaszám: 

10300002-13355345-00014903

MKB BANK.

Külföldi számlaszámunk:(IBAN)

HU19 10300002-13355345-00014903

Bank címe:

Mkb bank Nyrt. 1056 Budapest Váci út 38

THERMÁL INVEST Szolgáltató Kft.

.

Írjon nekünk!

Hasznos linkek:

porcelan.lap.hu

tea.lap.hu

evoeszkoz.lap.hu

Újdonságok

ZSOLNAY 928/6804 VÁZA …

ZSOLNAY 928/6804 VÁZA FEDŐVEL Nettó ár: 186 614 Ft
Bruttó ár: 237 000 Ft
Új

Szász Endre kollekció …

Szász Endre kollekció falitál 31cm Pillangó Nettó ár: 70 094 Ft
Bruttó ár: 89 020 Ft
Új

Kiemelt termékek

Étkészlet 12 személyes …

Étkészlet 12 személyes Pannónia - Erika 1945 Nettó ár: 648 100 Ft
Bruttó ár: 823 087 Ft

Hollóházi porcelán Mokka …

Hollóházi porcelán Mokka készlet Hermész Levendula - 15 részes 2812/Levendula Nettó ár: 97 000 Ft
Bruttó ár: 123 190 Ft

Hollóházi porcelán Teás …

Hollóházi porcelán Teás készlet Holdfény - 15 részes 3003 Platina csík Nettó ár: 120 920 Ft
Bruttó ár: 153 568 Ft

Szavazás

Hol talált legelőször a weboldalunkra ?

Szavazok