Hollóházi porcelán webáruház folyamatos akciókkal. Étkészletek, Vázák és egyéb díszművek.

Gyors kiszállítás törésgaranciával. Eredeti, első osztályú Hollóházi porcelán termékek

Termékkategóriák:

HOLLÓHÁZI PORCELÁN TERMÉKEK:

Étkészlet

12 személyes étkészlet

Étkészlet elemek

Tányérgarnitúra

Mokka készlet

Teás készlet

Szendvicskészlet

Süteményes készlet

Cappucino készlet

Tete készletek

Tea, Mokka,Cappucucino készlet elemek

Gulyás készlet

Mikrozható, rendszeres használatra szánt porcelán

ÚJ termékek, Minerva

Magnólia( vendéglátóipar részére)

Levescsésze, alj

Csemegés készlet

Kompótos készlet

Salátás készlet

Szász Endre kollekció

Kináló

Pannónia szett

Pálinkás szett

Bonbonier

Váza

Kaspók

Söröskorsó

Gyertyatartó

Falióra

Asztali, álló óra

Csengők

Bögre

Falitál

Jurcsák kollekció

Faragó Miklós kollekció

Vészabó Noémi kollekció

Figura

Lámpa

Hamutál

Hagyományos díszmű

Hollóházi ékszer

MÁS PORCELÁNGYÁRAK TERMÉKEI:

ékszer

Zsolnay

Karácsonyi hangulat

Herendi

Egyéb porcelán különlegességek

Kegytárgyak/ Urnák

Megosztás

Facebook akciók:

Borgun - Online bankkártyás fizetés

Porcelángyártás Hollóházán

 

Porcelángyártás

A porcelángyártás vázlatos technológiai folyamata

A porcelánmassza összetétele 50% kaolin, 25% földpát, 25% kvarc. A három alapanyagot vízzel elegyítik és úgynevezett dobmalomban 63 mikron szemcseméret alá őrlik. A képződött híg vizes oldatot, dobiszapot, medencébe ürítik. Ezt a dobiszapot keretes szűrőprésen kipréselik. A szűrőpréselés hatására, úgynevezett préslepények képződnek. A préslepények 22,5-23% nedvességűek. A kapott préslepényeket a homogén nedvességeloszlás biztosítása érdekében pihentető kamrákban tárolják kb. 3-4 hétig.

A formázás kétféle módon történik: Egyrészt a masszalepényeket vákuumprésen bocsátják át, amely levegőmentesíti és homogenizálja a masszát. A vákuumprés szájnyílásainak cseréjével a gyártáshoz szükséges alakú és keresztmetszetű masszatömbök készülnek. Ezekből forgástesteket (tányérokat, csészéket) állítanak elő. A formázógép a terméket gipsz munkaforma és rollerfej egyirányú, de eltérő sebességű forgatása által alakítja ki.

Másrészt, a masszalepényekből víz és adalékok hozzáadásával folyamatos keverés mellett, öntőiszap készül, mely igen magas, 65% szárazanyag tartalmú tejföl sűrűségű anyag. Öntőiszapból készülnek a levestálak, kannák, vázák, figurák, ékszerek stb.

Az öntés során az öntőiszapot gipsz munkaformákba töltik. Mintegy 15 perc szívásidő alatt kialakul egy 4-5 mm-es falvastagság, az ezzel arányos vízmennyiséget a gipszforma pórusai fogadják be. A falvastagság elérése után, a munkaformában lévő iszapot kiöntik a formából, így az visszajut a központi rendszerbe. A nyers terméket ezután 30 percig a formában szikkadni hagyják, ezután deformáció elkerülése nélkül kivehető a bőrkemény termék. Ha a termék több öntött darabból kerül összeállításra, pl. figurák, akkor azokat saját anyagú iszappal ragasztják össze.

Szárítás és tisztítás után lépnek a termékek a folyamat következő fázisába. A minőségellenőrzésen átesett termékeket kamrás kemencékbe rakják.

Mind a gépi formázással mind az öntveformázással készült termékeket első, ún. zsengélő égetéssel, 950-1000 °C-on hőkezelik és teszik alkalmassá mázazásra. A zsengélő égetés alatt a termékek elvesztik szerkezeti víztartalmukat, ezáltal porózussá válnak. Ezután a zsengélt terméket portalanítják, majd mázazzák. A termékek a máziszapba merítéskor 3-4 másodperc alatt vizet szívnak magukba és ezzel egyidejűleg a termékfelületen vékony mázréteg alakul ki.

A máz lényegében az árunak egy üvegszerű szilikáttal való bevonata, amely a mázas égetés (1360-1380 °C-on) során nyeri el, azt a tömör, csillogó felületet amit már mindannyian ismerünk. A minősített fehér porcelánokat ezután dekorálják. A díszítés anyagai a porcelán festékek, amelyek "alacsony" olvadáspontú színezett üvegek. A dekorálás matricázással vagy kézi festéssel és aranyozással történik, majd ezt követően 825°C-on dekorégetésre kerülnek a termékek. A minősített termékek csomagolását követően a raktáron keresztül érnek a márkaboltok polcaira.

vissza